מתכוננים לחתונה
- ednaishs
- 6 ביולי 2014
- זמן קריאה 3 דקות
מתחתנים? מזל טוב. יכול להיות שחוץ מברכות שמעתם כבר כמה אזהרות על המריבות שצפויות לכם בדרך לחופה?
בואו ונראה איך מביאים אתכם לחתונה בשלום, שמחים ומחוברים מתמיד. זוגיות, כידוע, לא מתחילה ביום שלאחר החתונה, אלא ביום שאתם מתחילים להתנהל כזוג – קובעים דברים ביחד, מקבלים החלטות ביחד ומוציאים לפועל פרוייקטים משותפים. תכנון חתונה הוא פרוייקט משותף. תנהלו את הפרוייקט הזה כמו שצריך ותקבלו התחלה טובה וכלים מצויינים להמשך הדרך המשותפת.
פרוייקט הוא תהליך וישנם שלבים בדרך, וכך גם לפרוייקט שלכם.
השלב הראשון הוא שלב הגדרת המטרה המשותפת, או חזון. אל תדלגו על השלב הזה, גם אם ברור לכם שהמטרה שלכם היא להיות נשואים בסוף הערב... אני מציעה לכם לנסח את החזון באופן שיזכיר לכם איך הייתם רוצים להגיע אל המטרה. חישבו אילו ערכים מובילים אתכם ושלבו אותם במטרה שלכם. דוגמאות? בבקשה. "יצירת חוויה זוגית מחברת ושמחה" או "אירוע מרגש וזיכרון שילווה אותנו תמיד".
לאחר שהגדרתם את המטרה עוברים לשלב החלום. איך נראה חלום החתונה שלך? ושלך? חשוב שתספרו את החלום שלכם וחשוב שתדעו איך נראית חתונת החלומות של בן או בת הזוג. לא לכולם יש חלום חתונה, וכשאני אומרת לא לכולם אני מתכוונת לגברים שבחבורה. במקרה כזה, התפקיד שלך, יקירתי, הוא לעזור לו ליצור חלום על ידי שאילת שאלות (איפה- אולם, גן, מתי – חורץ קיץ, יום, לילה, חתונה גדולה או קטנה וכן הלאה). כשאת שואלת – חכי קצת והקשיבי לתשובה, תתאפקי ואל תעני במקומו (והנה לך המשימה הקשה הראשונה שלך בפרוייקט הזה...). בסיום השלב השני יש לכם שני חלומות חתונה, שלא בהכרח נראים אותו הדבר. עכשיו אפשר לעבור לשלב הבא: יצירת חלום משותף. ראשונים נכנסים החלומות המשותפים שלכם. לאחריהם - שילובים של הדברים שהאחד רוצה ולא מתנגש ברצון של השני. שימו לב שכאשר אחד מכם מקבל מה שהוא רוצה במקום אחד, השני יקבל זאת במקום אחר. למשל – אם לה מאוד חשוב שזה יהיה היום שלה – משקיעים בשמלה, במאפר ובצלם. ואם לו מאוד חשוב לשמח את החבר'ה – משקיעים בבר איכותי, בדיג'יי. עוד אפשרות היא לפזר את החלומות שלכם בין החתונה לירח הדבש. למשל, פשרה מקסימה של זוג בין הרצון שלו לחגוג בגדול לרצון שלה לחוויה אינטימית זוגית וצנועה, נמצאה בשילוב של חתונה גדולה ומפוארת ולאחריה ירח דבש באוהל.
כשלכם ברור מה אתם רוצים ביחד, כל אחד יוצא לשיחה נפרדת עם ההורים שלו. אני ממליצה שהשיחות יעשו בלי בן הזוג, כדי להקל על ההורים לדבר בחופשיות.
לפעמים בשיחות עם ההורים מתגלות הפתעות. כבר פגשתי בזוג שרצה חתונה קטנה אבל האב מנכ"ל ורוצה חתונת ענק מפוארת, וגם פגשתי את הגרסה ההפוכה - הזוג רצה חתונה גדולה וההורים לא התנדבו לממן. יתכן גם מצב בו אין מתאם בין מה שההורים משני הצדדים רוצים או מוכנים. אתם צריכים לדבר על זה ביניכם ולהחליט מה עושים. כן, נדרשים גמישות, ויתורים הדדיים ונדיבות, אבל בדיוק בשביל זה הגדרנו חזון, מטרה משותפת, כבר בהתחלה. כדי שהכסף לא יקבע עבורכם אלא הערכים שחשובים לכם.
סיכמתם את הפרטים? עקרונית, נשאר החלק הקל, לכתוב תכנית עבודה, לגייס משאבים, לגייס כוח עבודה ולהוציא את החלום לפועל... לא נשמע לכם פשוט? בואו ננסה לפשט את זה. תתחילו בצ'ק ליסט מפורט ככל האפשר. אתם יכולים לכתוב בעצמכם או להוריד מהאתר שלי: עדן קואוצ'ינג. עברו עליו סעיף סעיף, ובדקו שלא שכחתם כלום.
ליד כל סעיף רשמו את היקף ההוצאה המתוקצב, מתי צריך לטפל בכך ומי האחראי. בשלב הזה אני ממליצה לרתום אליכם צוות: אנשים שיתגייסו לעזור ולתמוך, שילוו אתכם בכל תחום ותחום, יתרמו לתחושת הכיף ויורידו מתחושת העומס: הורים וחברים, שיבואו אתכם לטעימות, לבחירת בגדים ולמדידות.
אני מזכירה לכם את השלבים:
ניסוח מטרה וחזון משותפים.
שיחה על חלומות החתונה שלכם ויצירת חלום חתונה משותף.
שיחות עם ההורים.
תכנית עבודה וגיוס צוות.
כשהתהליך מנוהל ויש שליטה, אמור להיות הרבה פחות לחץ. ומה עושים אם בכל זאת מפלס הלחץ עולה? אני למדתי שמה שמאוד עוזר להרגיע הוא דיבור פנימי. להזכיר לעצמי – מה אני אוהב בבת הזוג שלי, מה אני אוהבת בבן הזוג שלי, מה יותר חשוב מהחתונה, מה יהיה לי ביום שאחרי.
להתראות בטיפ הבא.
Comments